Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Trigo.
Data corrente:  28/11/1997
Data da última atualização:  14/02/2006
Autoria:  TEIXEIRA, E. F.
Título:  O trigo no sul do Brasil.
Ano de publicação:  1958
Fonte/Imprenta:  São Paulo: Linotype, 1958.
Páginas:  304 p.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Botanic classification; Classificacao botanica; Conservation; Crop; Cultivo; Harvest.
Thesagro:  Armazenamento; Conservação; Trigo.
Thesaurus Nal:  Brazil; storage; wheat.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS10202 - 1ADDLV - PP633.1109816T266t1977.02411
CNPT7645 - 1ADDLV - --633.1109816T266t78.00174
CPAO26673 - 1ADDLV - --633.1109816T266t78.00535
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  13/12/2012
Data da última atualização:  28/07/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  CZAIKOSKI, K.; LEITE, R. S.; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; SILVA, J. B. da S.; IDA, E. I.
Afiliação:  KARINA CZAIKOSKI, UEL; RODRIGO SANTOS LEITE, CNPSO; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPT; JOSEMEYRE BONIFÁCIO DA SILVA, UEL; ELZA IOUKO IDA, UEL.
Título:  Canning of vegetable-type soybean in acidified brine: Effect of the addition of sucrose and pasteurisation time on color and other characteristics.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Industrial Crops and Products, Amsterdam, v. 45, p. 472-476, 2012.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1016/j.indcrop.2012.09.009
Idioma:  Português
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the effect of adding sucrose and pasteurisation time of the canning vegetable-type soybean in acidified brine on the color of grains by using central composite design rotational (DCCR) 22. Chemical, physical and microbiological characteristics of the canned grains of vegetable-type soybean in acidified brine were evaluated, and the results were compared with in natura grains and canning of vegetable-type soybean without sucrose. The optimum conditions for the formulation of the canned vegetable-type soybean grains in acidified brine were established, after validation of the proposed model, as being 3.43 g 100 mL?1 sucrose, 6 g 100 mL?1 NaCl2, 0.29 g 100 mL-1 CaCl2 and citric acid with pH 3.9 and a thermal processing time of 10 min. Commercial sterility was achieved in all the canned vegetable-type soybean. The in natura grains showed higher hardness and green colors when compared with the canning vegetable-type soybean with and without sucrose probably due the thermal processing that caused softening of cells wall and loss color. The addition of sucrose in the acidified brine contributed to maintain the desirable color of canning vegetable-type soybean grains. The canned in acidified brine presented a high content of glucose and fructose and low content of sucrose and stachyose when compared with in natura soybean grains. The thermal processing canned vegetable-type soybean in acidified brine with addition sucrose promoted an increa... Mostrar Tudo
Thesagro:  Soja.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO33956 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional